Masak Ayam Kuah Hitam : 1
Masak Ayam Kuah Hitam : 1. Ayam masak hitam sarawak kuah pekat menggunakan kismis dan gula apongbukan ayam kicap ya kerana rasanya sangat berbeza.boleh cuba resepi . Sekiranya kuah agak pekat, bolehlah ditambah sedikit air. Apa kata cuba kuah hitam nasi kandar ni, kak has dapat resipi ni pun . 7) apabila kuah sudah menjadi pekat, tutup api dan sedia untuk dihidang. Kecilkan api, masak hingga ayam matang, air menyusut dan bumbu .
3 sudu besar sos tiram; Apa kata cuba kuah hitam nasi kandar ni, kak has dapat resipi ni pun . Masukkan gula, garam secukup rasa, tomato, dan bawang besar dan apabila kuah dah pekat matikan api dan siap untuk dihidangkan. Resepi ayam masak hitam ala kenduri bahan a: Kemudian masukkan rempah masak hitam dan daun pandan.
Kemudian masukkan rempah masak hitam dan daun pandan. 7) apabila kuah sudah menjadi pekat, tutup api dan sedia untuk dihidang. Masukkan gula, garam secukup rasa, tomato, dan bawang besar dan apabila kuah dah pekat matikan api dan siap untuk dihidangkan. Apa kata cuba kuah hitam nasi kandar ni, kak has dapat resipi ni pun . Kecilkan api, masak hingga ayam matang, air menyusut dan bumbu . Ayam masak hitam sarawak kuah pekat menggunakan kismis dan gula apongbukan ayam kicap ya kerana rasanya sangat berbeza.boleh cuba resepi . Sekiranya kuah agak pekat, bolehlah ditambah sedikit air. Baru hari ketiga berpuasa tapi dah buntu nak masak apa untuk berbuka.
3 sudu besar sos tiram;
Kemudian masukkan rempah masak hitam dan daun pandan. Sekiranya kuah agak pekat, bolehlah ditambah sedikit air. Apa kata cuba kuah hitam nasi kandar ni, kak has dapat resipi ni pun . Masukkan gula, garam secukup rasa, tomato, dan bawang besar dan apabila kuah dah pekat matikan api dan siap untuk dihidangkan. 3 sudu besar sos tiram; 6) masukkan bawang besar & tomato,garam & gulasecukup rasa. Tambahkan kecap manis, garam, gula, merica, pala bubuk, dan irisan tomat aduk rata. 7) apabila kuah sudah menjadi pekat, tutup api dan sedia untuk dihidang. Baru hari ketiga berpuasa tapi dah buntu nak masak apa untuk berbuka. Kecilkan api, masak hingga ayam matang, air menyusut dan bumbu . Ayam masak hitam sarawak kuah pekat menggunakan kismis dan gula apongbukan ayam kicap ya kerana rasanya sangat berbeza.boleh cuba resepi . Masak lagi sehingga ayam masak . Resepi ayam masak hitam ala kenduri bahan a:
Kecilkan api, masak hingga ayam matang, air menyusut dan bumbu . Kemudian masukkan rempah masak hitam dan daun pandan. Masak lagi sehingga ayam masak . Ayam masak hitam sarawak kuah pekat menggunakan kismis dan gula apongbukan ayam kicap ya kerana rasanya sangat berbeza.boleh cuba resepi . Masukkan gula, garam secukup rasa, tomato, dan bawang besar dan apabila kuah dah pekat matikan api dan siap untuk dihidangkan.
Tambahkan kecap manis, garam, gula, merica, pala bubuk, dan irisan tomat aduk rata. 7) apabila kuah sudah menjadi pekat, tutup api dan sedia untuk dihidang. 6) masukkan bawang besar & tomato,garam & gulasecukup rasa. Ayam masak hitam sarawak kuah pekat menggunakan kismis dan gula apongbukan ayam kicap ya kerana rasanya sangat berbeza.boleh cuba resepi . Masukkan gula, garam secukup rasa, tomato, dan bawang besar dan apabila kuah dah pekat matikan api dan siap untuk dihidangkan. 3 sudu besar sos tiram; Resepi ayam masak hitam ala kenduri bahan a: Masak lagi sehingga ayam masak .
Apa kata cuba kuah hitam nasi kandar ni, kak has dapat resipi ni pun .
3 sudu besar sos tiram; 6) masukkan bawang besar & tomato,garam & gulasecukup rasa. Ayam masak hitam sarawak kuah pekat menggunakan kismis dan gula apongbukan ayam kicap ya kerana rasanya sangat berbeza.boleh cuba resepi . Masak lagi sehingga ayam masak . Tambahkan kecap manis, garam, gula, merica, pala bubuk, dan irisan tomat aduk rata. Sekiranya kuah agak pekat, bolehlah ditambah sedikit air. 7) apabila kuah sudah menjadi pekat, tutup api dan sedia untuk dihidang. Kemudian masukkan rempah masak hitam dan daun pandan. Masukkan gula, garam secukup rasa, tomato, dan bawang besar dan apabila kuah dah pekat matikan api dan siap untuk dihidangkan. Baru hari ketiga berpuasa tapi dah buntu nak masak apa untuk berbuka. Kecilkan api, masak hingga ayam matang, air menyusut dan bumbu . Apa kata cuba kuah hitam nasi kandar ni, kak has dapat resipi ni pun . Resepi ayam masak hitam ala kenduri bahan a:
6) masukkan bawang besar & tomato,garam & gulasecukup rasa. Masukkan gula, garam secukup rasa, tomato, dan bawang besar dan apabila kuah dah pekat matikan api dan siap untuk dihidangkan. Resepi ayam masak hitam ala kenduri bahan a: Baru hari ketiga berpuasa tapi dah buntu nak masak apa untuk berbuka. Kemudian masukkan rempah masak hitam dan daun pandan.
Apa kata cuba kuah hitam nasi kandar ni, kak has dapat resipi ni pun . Kemudian masukkan rempah masak hitam dan daun pandan. Masukkan gula, garam secukup rasa, tomato, dan bawang besar dan apabila kuah dah pekat matikan api dan siap untuk dihidangkan. Baru hari ketiga berpuasa tapi dah buntu nak masak apa untuk berbuka. 6) masukkan bawang besar & tomato,garam & gulasecukup rasa. Kecilkan api, masak hingga ayam matang, air menyusut dan bumbu . Ayam masak hitam sarawak kuah pekat menggunakan kismis dan gula apongbukan ayam kicap ya kerana rasanya sangat berbeza.boleh cuba resepi . Resepi ayam masak hitam ala kenduri bahan a:
7) apabila kuah sudah menjadi pekat, tutup api dan sedia untuk dihidang.
Apa kata cuba kuah hitam nasi kandar ni, kak has dapat resipi ni pun . Tambahkan kecap manis, garam, gula, merica, pala bubuk, dan irisan tomat aduk rata. Kecilkan api, masak hingga ayam matang, air menyusut dan bumbu . 7) apabila kuah sudah menjadi pekat, tutup api dan sedia untuk dihidang. Masak lagi sehingga ayam masak . Resepi ayam masak hitam ala kenduri bahan a: Masukkan gula, garam secukup rasa, tomato, dan bawang besar dan apabila kuah dah pekat matikan api dan siap untuk dihidangkan. 3 sudu besar sos tiram; Ayam masak hitam sarawak kuah pekat menggunakan kismis dan gula apongbukan ayam kicap ya kerana rasanya sangat berbeza.boleh cuba resepi . Kemudian masukkan rempah masak hitam dan daun pandan. 6) masukkan bawang besar & tomato,garam & gulasecukup rasa. Sekiranya kuah agak pekat, bolehlah ditambah sedikit air. Baru hari ketiga berpuasa tapi dah buntu nak masak apa untuk berbuka.
Komentar
Posting Komentar